Historia gentis Slavae/Prvé dejiny slovenského národa

Unikátne preklady Kroniky Jána z Turca a Viedenskej maľovanej kroniky z latinčiny ponúkajú jedinečnú históriu Uhorska z pohľadu jej súčasníkov. Treťou knihou zo série latinských prekladov sú výnimočné prvé súvislé dejiny našich predkov, v ktorej prináša svoj pohľad na vývoj Slovenska súčasník Márie Terézie, slovenský kňaz Juraj Papánek...

Historia gentis Slavae/Prvé dejiny slovenského národa

Bratislava v stredoveku

Kniha predstavuje stredovekú Bratislavu z obdobia 11. až 16. storočia, keď sa mesto prudko rozvíjalo a na sklonku stredoveku sa stalo jedným z najvýznamnejších miest v Uhorsku. Exkluzívna grafi cká úprava s množstvom ilustrácií, máp, listín, dobových i súčasných fotografi í a vyobrazení historických artefaktov približuje naše  hlavné mesto...

Bratislava v stredoveku

Koza rohatá a iné rozprávky

Kniha s veršovanými rozprávkami Milana Rúfusa obsahuje celkovo 14 rozprávok, napríklad Svenči gazda zvieracej reči vedomý, O dvanástej komnate, Koza rohatá a jež, Kráľ času, Had, mačička a psík... K deťom i k dospelým čitateľom sa dostávajú krásne hlboké texty s posolstvom a múdrosťou ľudovej rozprávky. Poézia pripravovanej knihy je...

Koza rohatá a iné rozprávky

ZIMNÉ ZĽAVY

až do 75%!

Ponuka platí do 28. 02. 2019

ZIMNÉ ZĽAVY
(0)

Cestoviny

Anotácia

Cestoviny varili naše mamy, babičky a prababičky od nepamäti. Tajomstvo prípravy typických jedál, ako sú halušky, pirohy, fliačky, rôzne druhy domácich rezancov sa dedilo a odovzdávalo nasledujúcim generáciám. V súčasnosti ich môžeme kúpiť v bežných obchodoch, ale aj v špecializovaných predajniach. Mnohí však ani dnes nedajú dopustiť na tradičnú prípravu domácej cestoviny. V tejto knihe nájdete takmer 400 receptov, ktoré dokážu uvariť aj začiatočníci, niektoré však prekvapia aj skúsené gazdinky. Venujeme sa v nej najprv slovenským cestovinám, ktoré si môžete vyrobiť aj sami a ochutiť našimi tradičnými pochutinami. Samostatná kapitola patrí talianskym cestovinám, ktoré majú bohatú minulosť a surovinový repertoár na skombinovanie chutí. Na záver ponúkame niekoľko receptov z čínskej kuchyne – sú výnimočné jedlami z rezancov, ale aj zo severoafrickej kuchyne, v ktorej je lahôdkou už aj u nás obľúbený kuskus. Ako bonus k týmto jednoduchým, pestrým jedlám sme pridali tipy na chutné nátierky.

ISBN: 978-80-8046-661-9

Kúpiť knihu

Skladom

Vaša cena:
7,90€
Ušetríte:
33.61%
Bežná cena:
11,90€

Recenzie čitateľov

(0)
0

Nákupný košík