Anjelské Vianoce

Máš svojho anjela? Kresleného, maľovaného, sošku, hračku, prívesok? Alebo ním je nejaký človek? Nech je to akokoľvek, anjeli sú všade okolo nás. V detskej izbe, u lekára, v chráme i oblakoch, na obraze či v rozprávke. Môžu byť aj v nás. Tak sa dobre poobzeraj.

Anjelské Vianoce

Neprebudený/Keď báčik z Chochoľova umrie/Vianočné oblátky

Tri poviedky – tri sfilmované príbehy, ktoré majú čo povedať aj súčasným čitateľom. Zachytávajú rôzne spoločenské vrstvy s problémami aktuálnymi aj dnes.

Neprebudený/Keď báčik z Chochoľova umrie/Vianočné oblátky

Akcia na mesiac január

Ponúkame  Vám výnimočnú akciu na celý mesiac január

Akcia na mesiac január
(0)

To najlepšie z mäsa

Zdenka Horecká, Vladimír Horecký

Anotácia

Dvojica autorov Zdenka Horecká (recepty) a Vladimír Horecký (fotografie) predstavuje osobitý fenomén v tvorbe kuchárskych kníh na Slovensku. Ich „kuchárska“ kariéra odštartovala v roku 1995, keď začali spolupracovať s časopisom Život, čoho výsledkom bola séria mimoriadne obľúbených Receptov zo Života. My vám prinášame zbierku tých najchutnejších receptov z mäsa, ktorou potešíme všetkých gurmánov milujúcich tradičné i exotické špeciality z tmavého mäsa, hydiny, rýb a pochúťky z grilu. Vďaka jednoducho a prehľadne písaným návodom si dokážete doma ľahko pripraviť chrumkavú Pekinskú kačicu, šťavnaté Zajačie mäso na pive, či prekvapiť hostí chutnou Nátierkou z pečeného mäsa. Vybrať si môžete z viac ako 200 receptov. Pekinská kačica 1 malá kačica (1,4 kg) Marináda: 5 lyžíc sójovej omáčky, 1 lyžica zmesi „5 vôni“ (aníz, koriander, škorica, klinčeky, čili), 1 strúčik cesnaku, 1 cibuľa, 2 lyžice medu, 1 lyžica octu, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžica oleja, soľ, čili korenie. Slivková omáčka: 250 g slivkového lekváru, 3 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica bieleho vína (alebo sherry), škorica, ďumbier, mletá štipľavá paprika Kačicu umyjeme, očistíme a kožu popicháme ostrou vidličkou. Všetky suroviny na marinádu dôkladne zmiešame, celú kačicu natrieme a odložíme do chladu aspoň na 12 hodín. Počas marinovania ju niekoľkokrát otočíme a vrch znova natrieme marinádou. Pripravenú kačicu položíme na rošt, pod ňu dáme pekáč a takto ju pri vyššej teplote pečieme asi 90 minút. Počas pečenia mäso polievame šťavou z pekáča. Upečenú kačicu necháme aspoň 15 minút postáť a potom ju rozporciujeme. Pripravíme slivkovú omáčku: Lekvár, sójovú omáčku a víno (sherry) zmiešame, v panvici zohrejeme, pridáme štipku škorice, ďumbiera a štipľavej papriky a za stáleho miešania asi 5 minút varíme. Necháme vychladnúť. Vhodné prílohy: pekinské placky, ryža Čas prípravy: 150 minút

ISBN: 978-80-8046-479-0

Kúpiť knihu

Skladom

Vaša cena:
4,00€
Ušetríte:
63.64%
Bežná cena:
11,00€

Recenzie čitateľov

(0)

Nenechajte si ujsť

0

Nákupný košík