Zvieracia nemocnica na Obväzovej ulici

Dobrosrdečná operácia srdca, akútne odstraňovanie bĺch a vyslobodenie gumáka – zvieracie dobrodružstvá v Zvieracej nemocnici na Obväzovej ulici! Doktor Maco, doktor Žabiak, doktorka Gizka a doktor Marabu sú pánmi situácie: pravé ani ľavé prípady nezostanú nedoriešené.

Zvieracia nemocnica na Obväzovej ulici

Pokusy pre mladých výskumníkov

Prečo je obloha modrá? Ako sa vyrába domáca zmrzlina? Na akom princípe funguje hasiaci prístroj? Čo spôsobuje kyslé dažde? Ako vzniká dúha? Prečo sa smrad šíri tak rýchlo? Pomocou 70 jednoduchých pokusov si vysvetlíme chemické a fyzikálne javy okolo nás. 

Pokusy pre mladých výskumníkov

Moja prvá kniha o vesmíre

Kniha otázok a odpovedí alebo čo si chcel vedieť o vesmíre a nemal si sa koho opýtať. Rozhovor medzi ockom a malou líškou pútavým spôsobom odhaľuje zložitosť sveta nad našimi hlavami. Podnecuje fantáziu detského čitateľa. Jednoduché texty sú v slovenčine aj angličtine.

Moja prvá kniha o vesmíre

Perfektné prázdninové čítanie

Platí do 31. 8. 2019.

Perfektné prázdninové čítanie
(0)

To najlepšie z mäsa

Zdenka Horecká, Vladimír Horecký

Anotácia

Dvojica autorov Zdenka Horecká (recepty) a Vladimír Horecký (fotografie) predstavuje osobitý fenomén v tvorbe kuchárskych kníh na Slovensku. Ich „kuchárska“ kariéra odštartovala v roku 1995, keď začali spolupracovať s časopisom Život, čoho výsledkom bola séria mimoriadne obľúbených Receptov zo Života. My vám prinášame zbierku tých najchutnejších receptov z mäsa, ktorou potešíme všetkých gurmánov milujúcich tradičné i exotické špeciality z tmavého mäsa, hydiny, rýb a pochúťky z grilu. Vďaka jednoducho a prehľadne písaným návodom si dokážete doma ľahko pripraviť chrumkavú Pekinskú kačicu, šťavnaté Zajačie mäso na pive, či prekvapiť hostí chutnou Nátierkou z pečeného mäsa. Vybrať si môžete z viac ako 200 receptov. Pekinská kačica 1 malá kačica (1,4 kg) Marináda: 5 lyžíc sójovej omáčky, 1 lyžica zmesi „5 vôni“ (aníz, koriander, škorica, klinčeky, čili), 1 strúčik cesnaku, 1 cibuľa, 2 lyžice medu, 1 lyžica octu, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžica oleja, soľ, čili korenie. Slivková omáčka: 250 g slivkového lekváru, 3 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica bieleho vína (alebo sherry), škorica, ďumbier, mletá štipľavá paprika Kačicu umyjeme, očistíme a kožu popicháme ostrou vidličkou. Všetky suroviny na marinádu dôkladne zmiešame, celú kačicu natrieme a odložíme do chladu aspoň na 12 hodín. Počas marinovania ju niekoľkokrát otočíme a vrch znova natrieme marinádou. Pripravenú kačicu položíme na rošt, pod ňu dáme pekáč a takto ju pri vyššej teplote pečieme asi 90 minút. Počas pečenia mäso polievame šťavou z pekáča. Upečenú kačicu necháme aspoň 15 minút postáť a potom ju rozporciujeme. Pripravíme slivkovú omáčku: Lekvár, sójovú omáčku a víno (sherry) zmiešame, v panvici zohrejeme, pridáme štipku škorice, ďumbiera a štipľavej papriky a za stáleho miešania asi 5 minút varíme. Necháme vychladnúť. Vhodné prílohy: pekinské placky, ryža Čas prípravy: 150 minút

ISBN: 978-80-8046-479-0

Kúpiť knihu

Skladom

Vaša cena:
5,00€
Ušetríte:
54.55%
Bežná cena:
11,00€

Recenzie čitateľov

(0)

Nenechajte si ujsť

Absurdity dejín
Ladislav Švihran
9,20 €
Štúrovci
Jozef Čertík
6,20 €
Teta Agáta a jej mačacia sedmička
Peter Karpinský, ilustrácie: Peter Uchnár
3,50 €
Na počiatku bol Sumer
Vojtech Zamarovský
9,30 €
Ja som tu len mačka
Hanna Johansen, ilustrácie: Hildegard Müller
4,60 €
Poštár slimák Oliver
Ľuboš Bohunický, Viktor Csiba
3,00 €
Dejiny statočného národa slovenského
Natália Milanová, ilustrácie: Zuzana Bočkayová Bruncková, Juraj Martiška, Mikuláš Martiška, Miroslav Regitko
5,50 €
Objavenie Tróje
Vojtech Zamarovský
9,50 €
Marína
Andrej Sládkovič, ilustrácie: Katarína Vavrová
10,50 €
Kde asi rozprávka býva + CD s pesničkami
Peter Karpinský, ilustrácie: Ľuboslav Paľo
3,00 €
0

Nákupný košík