Príšerný šúš

Zvieratá z Dunčovho končiara sú zdesené, lebo na vrch sa chce nasťahovať šúš. Prečo ho nechcú medzi sebou a čo sa nakoniec stane? Vtipný príbeh o predsudkoch, ktoré nám niekedy stoja v ceste.

Príšerný šúš

Ufo nemá wifi

Viete, ako dlho sa dá prežiť bez jedla? Wikipédia uvádza tri týždne. A bez vody? Odborníci na sociálnych sieťach sa zhodujú na troch dňoch. A bez kyslíka? Videá na YouTube hovoria o troch minútach. A ako dlho vydrží človek bez internetového pripojenia? Tu sú informácie nejednoznačné...

Ufo nemá wifi

Katalóg 2021

Čítajte s nami PERFEKTNÉ KNIHY po celý rok

Katalóg 2021
(0)

To najlepšie z mäsa

Zdenka Horecká, Vladimír Horecký

Anotácia

Dvojica autorov Zdenka Horecká (recepty) a Vladimír Horecký (fotografie) predstavuje osobitý fenomén v tvorbe kuchárskych kníh na Slovensku. Ich „kuchárska“ kariéra odštartovala v roku 1995, keď začali spolupracovať s časopisom Život, čoho výsledkom bola séria mimoriadne obľúbených Receptov zo Života. My vám prinášame zbierku tých najchutnejších receptov z mäsa, ktorou potešíme všetkých gurmánov milujúcich tradičné i exotické špeciality z tmavého mäsa, hydiny, rýb a pochúťky z grilu. Vďaka jednoducho a prehľadne písaným návodom si dokážete doma ľahko pripraviť chrumkavú Pekinskú kačicu, šťavnaté Zajačie mäso na pive, či prekvapiť hostí chutnou Nátierkou z pečeného mäsa. Vybrať si môžete z viac ako 200 receptov. Pekinská kačica 1 malá kačica (1,4 kg) Marináda: 5 lyžíc sójovej omáčky, 1 lyžica zmesi „5 vôni“ (aníz, koriander, škorica, klinčeky, čili), 1 strúčik cesnaku, 1 cibuľa, 2 lyžice medu, 1 lyžica octu, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžica oleja, soľ, čili korenie. Slivková omáčka: 250 g slivkového lekváru, 3 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica bieleho vína (alebo sherry), škorica, ďumbier, mletá štipľavá paprika Kačicu umyjeme, očistíme a kožu popicháme ostrou vidličkou. Všetky suroviny na marinádu dôkladne zmiešame, celú kačicu natrieme a odložíme do chladu aspoň na 12 hodín. Počas marinovania ju niekoľkokrát otočíme a vrch znova natrieme marinádou. Pripravenú kačicu položíme na rošt, pod ňu dáme pekáč a takto ju pri vyššej teplote pečieme asi 90 minút. Počas pečenia mäso polievame šťavou z pekáča. Upečenú kačicu necháme aspoň 15 minút postáť a potom ju rozporciujeme. Pripravíme slivkovú omáčku: Lekvár, sójovú omáčku a víno (sherry) zmiešame, v panvici zohrejeme, pridáme štipku škorice, ďumbiera a štipľavej papriky a za stáleho miešania asi 5 minút varíme. Necháme vychladnúť. Vhodné prílohy: pekinské placky, ryža Čas prípravy: 150 minút

ISBN: 978-80-8046-479-0

Kúpiť knihu

Skladom

Vaša cena:
4,00€
Ušetríte:
63.64%
Bežná cena:
11,00€

Recenzie čitateľov

(0)

Nenechajte si ujsť

Teta Agáta a jej mačacia sedmička
Peter Karpinský, ilustrácie: Peter Uchnár
4,00 €
Slovenské dejiny od úsvitu po súčasnosť
Mgr. Michal Habaj, PhD. prof. PhDr. Ján Lukačka, CSc. doc. PhDr. Vladimír Segeš, PhD. doc. PhDr. Ivan Mrva, CSc. Ivan A. Petranský, PhD. PhDr. Anton Hrnko, CSc
17,40 €
Lentilka pre dedka Edka
Ivona Březinová, preklad Gabriela Futová, ilustrácie: Tomáš Kučerovský
3,00 €
Bájky z pierka albatrosa
Vladimír Leksa, ilustrácie: Miroslav Regitko
2,00 €
Spomienky lekára
Ivan Balažovjech
6,30 €
0

Nákupný košík