Slovenské piesne

Úžasná kniha plná kultúrneho dedičstva našich predkov prichádza medzi čitateľov. Snúbi sa v nej spevavosť nášho národa s tradíciami a šikovnosťou našich prastarých mám, ktoré vyrábali nádherné čepce, dokonale sa hodiace k slovenským krojom. Platí tu odveká múdrosť, čo iný kraj, to iný mrav, iné nárečie aj iné kroje.

Slovenské piesne

Pozri na ten neporiadok

Milý príbeh o tom, aké dôležité je mať všetko upratané. Cez postavy prezidenta, ministra, jeho manželky a syna, ako aj cez tuláka pochopíme, že každý môže prispieť k tomu, aby naše okolie nebolo plné odpadkov. Za našu Zem máme zodpovednosť všetci!

Pozri na ten neporiadok

Akcia na mesiac jún

Ponúkame Vám výnimočnú akciu na celý mesiac jún

Akcia na mesiac jún
(0)

To najlepšie z mäsa

Zdenka Horecká, Vladimír Horecký

Anotácia

Dvojica autorov Zdenka Horecká (recepty) a Vladimír Horecký (fotografie) predstavuje osobitý fenomén v tvorbe kuchárskych kníh na Slovensku. Ich „kuchárska“ kariéra odštartovala v roku 1995, keď začali spolupracovať s časopisom Život, čoho výsledkom bola séria mimoriadne obľúbených Receptov zo Života. My vám prinášame zbierku tých najchutnejších receptov z mäsa, ktorou potešíme všetkých gurmánov milujúcich tradičné i exotické špeciality z tmavého mäsa, hydiny, rýb a pochúťky z grilu. Vďaka jednoducho a prehľadne písaným návodom si dokážete doma ľahko pripraviť chrumkavú Pekinskú kačicu, šťavnaté Zajačie mäso na pive, či prekvapiť hostí chutnou Nátierkou z pečeného mäsa. Vybrať si môžete z viac ako 200 receptov. Pekinská kačica 1 malá kačica (1,4 kg) Marináda: 5 lyžíc sójovej omáčky, 1 lyžica zmesi „5 vôni“ (aníz, koriander, škorica, klinčeky, čili), 1 strúčik cesnaku, 1 cibuľa, 2 lyžice medu, 1 lyžica octu, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžica oleja, soľ, čili korenie. Slivková omáčka: 250 g slivkového lekváru, 3 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica bieleho vína (alebo sherry), škorica, ďumbier, mletá štipľavá paprika Kačicu umyjeme, očistíme a kožu popicháme ostrou vidličkou. Všetky suroviny na marinádu dôkladne zmiešame, celú kačicu natrieme a odložíme do chladu aspoň na 12 hodín. Počas marinovania ju niekoľkokrát otočíme a vrch znova natrieme marinádou. Pripravenú kačicu položíme na rošt, pod ňu dáme pekáč a takto ju pri vyššej teplote pečieme asi 90 minút. Počas pečenia mäso polievame šťavou z pekáča. Upečenú kačicu necháme aspoň 15 minút postáť a potom ju rozporciujeme. Pripravíme slivkovú omáčku: Lekvár, sójovú omáčku a víno (sherry) zmiešame, v panvici zohrejeme, pridáme štipku škorice, ďumbiera a štipľavej papriky a za stáleho miešania asi 5 minút varíme. Necháme vychladnúť. Vhodné prílohy: pekinské placky, ryža Čas prípravy: 150 minút

ISBN: 978-80-8046-479-0

Kúpiť knihu

Skladom

Vaša cena:
4,00€
Ušetríte:
63.64%
Bežná cena:
11,00€

Recenzie čitateľov

(0)

Nenechajte si ujsť

Na písme zostalo – Dokumenty Veľkej Moravy
E. Pauliny, P. Žigo, Ľ. Feldek, M. Kučera
3,00 €
Trnavská stovka
Ctibor Páchnik
11,40 €
Jednonohý pes a krátkozraké kurie oká
Zvonimir Balog, preklad: Alica Kulihová, ilustrácie: Lenka Javorská
3,00 €
Len sa teš, Pampúch
Marta Hlušíková, ilustrácie: Juraj Martiška
3,00 €
Slovenské piesne - limitovaná edícia s grafikou
Ľubomír Feldek, ilustrovala: Katarína Vavrová
129,00 €
Slovenské piesne
Ľubomír Feldek, ilustrovala: Katarína Vavrová
18,90 €
Krič potichu, braček
Ivona Březinová, preklad Gabriela Futová, ilustrácie: Tomáš Kučerovský
4,90 €
Tri rozprávky z neba
Mária Rázusová-Martáková
2,00 €
Chlapec a červený dom
Angelika Zöllnerová
3,00 €
Lentilka pre dedka Edka
Ivona Březinová, preklad Gabriela Futová, ilustrácie: Tomáš Kučerovský
3,00 €
0

Nákupný košík