Kronika Juraja Sriemskeho O zničení kráľovstva uhorského je jedinečným svedectvom tragickej doby. Svojím rozprávaním a živým jazykom nám sprostredkoval mnohé, dnes už zabudnuté skutočnosti a ich aktérov, ktoré napokon vyústili do zničenia kedysi mocného kráľovstva.

NOVINKA

Stopäť rokov od Viedenského kongresu až po podpis Trianonskej mierovej zmluvy môžeme pokojne nazvať aj slovenským storočím. Národ, ktorému predpovedali zánik, mal však oveľa viac vnútornej energie a schopností, ako sa na prvý pohľad zdalo.

NOVINKA

NOVINKA

Nitriansky evanjeliár je najstaršou listinnou ručne písanou pamiatkou na území Slovenska. Pochádza pravdepodobne z roku 1083.

NOVINKA

Novinka

Bratislava je “rozštvrtená” na 17 častí. Zoznámte sa s tým najzaujímavejším, čo vám jednotlivé mestské časti vedia ponúknuť.

Novinka

PERFEKT-ný TIP
na knihu
v mesiaci Február

(0)

To najlepšie z mäsa

Zdenka Horecká, Vladimír Horecký

Anotácia

Dvojica autorov Zdenka Horecká (recepty) a Vladimír Horecký (fotografie) predstavuje osobitý fenomén v tvorbe kuchárskych kníh na Slovensku. Ich „kuchárska“ kariéra odštartovala v roku 1995, keď začali spolupracovať s časopisom Život, čoho výsledkom bola séria mimoriadne obľúbených Receptov zo Života. My vám prinášame zbierku tých najchutnejších receptov z mäsa, ktorou potešíme všetkých gurmánov milujúcich tradičné i exotické špeciality z tmavého mäsa, hydiny, rýb a pochúťky z grilu. Vďaka jednoducho a prehľadne písaným návodom si dokážete doma ľahko pripraviť chrumkavú Pekinskú kačicu, šťavnaté Zajačie mäso na pive, či prekvapiť hostí chutnou Nátierkou z pečeného mäsa. Vybrať si môžete z viac ako 200 receptov. Pekinská kačica 1 malá kačica (1,4 kg) Marináda: 5 lyžíc sójovej omáčky, 1 lyžica zmesi „5 vôni“ (aníz, koriander, škorica, klinčeky, čili), 1 strúčik cesnaku, 1 cibuľa, 2 lyžice medu, 1 lyžica octu, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžica oleja, soľ, čili korenie. Slivková omáčka: 250 g slivkového lekváru, 3 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica bieleho vína (alebo sherry), škorica, ďumbier, mletá štipľavá paprika Kačicu umyjeme, očistíme a kožu popicháme ostrou vidličkou. Všetky suroviny na marinádu dôkladne zmiešame, celú kačicu natrieme a odložíme do chladu aspoň na 12 hodín. Počas marinovania ju niekoľkokrát otočíme a vrch znova natrieme marinádou. Pripravenú kačicu položíme na rošt, pod ňu dáme pekáč a takto ju pri vyššej teplote pečieme asi 90 minút. Počas pečenia mäso polievame šťavou z pekáča. Upečenú kačicu necháme aspoň 15 minút postáť a potom ju rozporciujeme. Pripravíme slivkovú omáčku: Lekvár, sójovú omáčku a víno (sherry) zmiešame, v panvici zohrejeme, pridáme štipku škorice, ďumbiera a štipľavej papriky a za stáleho miešania asi 5 minút varíme. Necháme vychladnúť. Vhodné prílohy: pekinské placky, ryža Čas prípravy: 150 minút

ISBN: 978-80-8046-479-0

Kúpiť knihu

Skladom

Vaša cena:
4,00€
Ušetríte:
63.64%
Bežná cena:
11,00€

Recenzie čitateľov

(0)

Nenechajte si ujsť

Na písme zostalo – Dokumenty Veľkej Moravy
E. Pauliny, P. Žigo, Ľ. Feldek, M. Kučera
3,00 €
Jednonohý pes a krátkozraké kurie oká
Zvonimir Balog, preklad: Alica Kulihová, ilustrácie: Lenka Javorská
1,50 €
O dvanástich mesiačikoch
Peter Karpinský, ilustrácie: Peter Uchnár
4,90 €
Marína/Detvan
Andrej Sládkovič
8,70 €
Zázraky ľudského tela/Wonders of the Human Body
Alejandro Algarra, ilustrácie: Marta Fàbrega
7,60 €
Dcéra Slávy
Ján Kollár, ilustrácie: Karol Ondreička
11,20 €
Teseus a Ariadna
Beáta Panáková, ilustrácie: Júlia Piačková
3,50 €
Eros a Psyché
Beata Panáková, ilustrácie: Martin Augustín
5,00 €
0

Nákupný košík