Poviem ti, ako to bolo

Koľko detí bývalo v rodine?  Kde ľudia žili?
Používali sa vidličky a nože?
Aké mená boli najčastejšie? Ako sa deti obliekali?
S čím sa hrávali? Ako to bolo so školou?
Poviem Ti, ako to bolo, ale aj zaspievam a zarecitujem. A nielen to, odhalím pikošky a zaujímavosti.

Poviem ti, ako to bolo

Veľká letná akcia

Vyberte si od nás knihu na dovolenku alebo pre vaše dieťa na prázdniny za zvýhodnenú cenu. Ponuka platí do vyčerpania zásob.

Veľká letná akcia

POŠTOVNÉ NAD 30 € ZADARMO!

Pri objednávke nad 30 € poštovné neplatíte! Akcia platí do konca septembra.

POŠTOVNÉ NAD 30 € ZADARMO!
(0)

To najlepšie z mäsa

Zdenka Horecká, Vladimír Horecký

Anotácia

Dvojica autorov Zdenka Horecká (recepty) a Vladimír Horecký (fotografie) predstavuje osobitý fenomén v tvorbe kuchárskych kníh na Slovensku. Ich „kuchárska“ kariéra odštartovala v roku 1995, keď začali spolupracovať s časopisom Život, čoho výsledkom bola séria mimoriadne obľúbených Receptov zo Života. My vám prinášame zbierku tých najchutnejších receptov z mäsa, ktorou potešíme všetkých gurmánov milujúcich tradičné i exotické špeciality z tmavého mäsa, hydiny, rýb a pochúťky z grilu. Vďaka jednoducho a prehľadne písaným návodom si dokážete doma ľahko pripraviť chrumkavú Pekinskú kačicu, šťavnaté Zajačie mäso na pive, či prekvapiť hostí chutnou Nátierkou z pečeného mäsa. Vybrať si môžete z viac ako 200 receptov. Pekinská kačica 1 malá kačica (1,4 kg) Marináda: 5 lyžíc sójovej omáčky, 1 lyžica zmesi „5 vôni“ (aníz, koriander, škorica, klinčeky, čili), 1 strúčik cesnaku, 1 cibuľa, 2 lyžice medu, 1 lyžica octu, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžica oleja, soľ, čili korenie. Slivková omáčka: 250 g slivkového lekváru, 3 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica bieleho vína (alebo sherry), škorica, ďumbier, mletá štipľavá paprika Kačicu umyjeme, očistíme a kožu popicháme ostrou vidličkou. Všetky suroviny na marinádu dôkladne zmiešame, celú kačicu natrieme a odložíme do chladu aspoň na 12 hodín. Počas marinovania ju niekoľkokrát otočíme a vrch znova natrieme marinádou. Pripravenú kačicu položíme na rošt, pod ňu dáme pekáč a takto ju pri vyššej teplote pečieme asi 90 minút. Počas pečenia mäso polievame šťavou z pekáča. Upečenú kačicu necháme aspoň 15 minút postáť a potom ju rozporciujeme. Pripravíme slivkovú omáčku: Lekvár, sójovú omáčku a víno (sherry) zmiešame, v panvici zohrejeme, pridáme štipku škorice, ďumbiera a štipľavej papriky a za stáleho miešania asi 5 minút varíme. Necháme vychladnúť. Vhodné prílohy: pekinské placky, ryža Čas prípravy: 150 minút

ISBN: 978-80-8046-479-0

Kúpiť knihu

Skladom

Vaša cena:
3,00€
Ušetríte:
72.73%
Bežná cena:
11,00€

Recenzie čitateľov

(0)

Nenechajte si ujsť

Teta Agáta a jej mačacia sedmička
Peter Karpinský, ilustrácie: Peter Uchnár
3,00 €
Štúrovci
Jozef Čertík
5,80 €
Marína
Andrej Sládkovič, ilustrácie: Katarína Vavrová
11,90 €
Dejiny plné ľudí
Ian Whitelaw & Julie Whitaker
6,90 €
Absurdity dejín
Ladislav Švihran
7,90 €
Básne
Milan Rúfus
5,00 €
Dejiny statočného národa slovenského
Natália Milanová, ilustrácie: Zuzana Bočkayová Bruncková, Juraj Martiška, Mikuláš Martiška, Miroslav Regitko
5,00 €
Na počiatku bol Sumer
Vojtech Zamarovský
8,30 €
Zvieracia nemocnica na Obväzovej ulici
Szilvia May, ilustrácie: Ildikó Petrók, preklad: František Fundárek
6,40 €
Krič potichu, braček
Ivona Březinová, preklad Gabriela Futová, ilustrácie: Tomáš Kučerovský
4,00 €
Pokusy pre mladých výskumníkov
Milan Sikirica, preložili: Alica Kulihová, Milina Svítková
9,90 €
Ja som tu len pes
Jutta Richter, ilustrácie: Hildegard Müller
5,10 €
Mám radšej Beatles
Vladimír Leksa-Pichanič, ilustrácie: Miroslav Regitko
4,00 €
A čo je krása?
Milan Rúfus, ilustrácie: Katarína Vavrová
11,90 €
Sezónna kuchárka
Kolektív autorov
7,90 €
0

Nákupný košík