Historia gentis Slavae/Prvé dejiny slovenského národa

Unikátne preklady Kroniky Jána z Turca a Viedenskej maľovanej kroniky z latinčiny ponúkajú jedinečnú históriu Uhorska z pohľadu jej súčasníkov. Treťou knihou zo série latinských prekladov sú výnimočné prvé súvislé dejiny našich predkov, v ktorej prináša svoj pohľad na vývoj Slovenska súčasník Márie Terézie, slovenský kňaz Juraj Papánek...

Historia gentis Slavae/Prvé dejiny slovenského národa

Bratislava v stredoveku

Kniha predstavuje stredovekú Bratislavu z obdobia 11. až 16. storočia, keď sa mesto prudko rozvíjalo a na sklonku stredoveku sa stalo jedným z najvýznamnejších miest v Uhorsku. Exkluzívna grafi cká úprava s množstvom ilustrácií, máp, listín, dobových i súčasných fotografi í a vyobrazení historických artefaktov približuje naše  hlavné mesto...

Bratislava v stredoveku

Koza rohatá a iné rozprávky

Kniha s veršovanými rozprávkami Milana Rúfusa obsahuje celkovo 14 rozprávok, napríklad Svenči gazda zvieracej reči vedomý, O dvanástej komnate, Koza rohatá a jež, Kráľ času, Had, mačička a psík... K deťom i k dospelým čitateľom sa dostávajú krásne hlboké texty s posolstvom a múdrosťou ľudovej rozprávky. Poézia pripravovanej knihy je...

Koza rohatá a iné rozprávky

Jarné zľavy

Ponuka platí do 30. 6. 2019.

Jarné zľavy
(0)

To najlepšie z mäsa

Zdenka Horecká, Vladimír Horecký

Anotácia

Dvojica autorov Zdenka Horecká (recepty) a Vladimír Horecký (fotografie) predstavuje osobitý fenomén v tvorbe kuchárskych kníh na Slovensku. Ich „kuchárska“ kariéra odštartovala v roku 1995, keď začali spolupracovať s časopisom Život, čoho výsledkom bola séria mimoriadne obľúbených Receptov zo Života. My vám prinášame zbierku tých najchutnejších receptov z mäsa, ktorou potešíme všetkých gurmánov milujúcich tradičné i exotické špeciality z tmavého mäsa, hydiny, rýb a pochúťky z grilu. Vďaka jednoducho a prehľadne písaným návodom si dokážete doma ľahko pripraviť chrumkavú Pekinskú kačicu, šťavnaté Zajačie mäso na pive, či prekvapiť hostí chutnou Nátierkou z pečeného mäsa. Vybrať si môžete z viac ako 200 receptov. Pekinská kačica 1 malá kačica (1,4 kg) Marináda: 5 lyžíc sójovej omáčky, 1 lyžica zmesi „5 vôni“ (aníz, koriander, škorica, klinčeky, čili), 1 strúčik cesnaku, 1 cibuľa, 2 lyžice medu, 1 lyžica octu, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžica oleja, soľ, čili korenie. Slivková omáčka: 250 g slivkového lekváru, 3 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica bieleho vína (alebo sherry), škorica, ďumbier, mletá štipľavá paprika Kačicu umyjeme, očistíme a kožu popicháme ostrou vidličkou. Všetky suroviny na marinádu dôkladne zmiešame, celú kačicu natrieme a odložíme do chladu aspoň na 12 hodín. Počas marinovania ju niekoľkokrát otočíme a vrch znova natrieme marinádou. Pripravenú kačicu položíme na rošt, pod ňu dáme pekáč a takto ju pri vyššej teplote pečieme asi 90 minút. Počas pečenia mäso polievame šťavou z pekáča. Upečenú kačicu necháme aspoň 15 minút postáť a potom ju rozporciujeme. Pripravíme slivkovú omáčku: Lekvár, sójovú omáčku a víno (sherry) zmiešame, v panvici zohrejeme, pridáme štipku škorice, ďumbiera a štipľavej papriky a za stáleho miešania asi 5 minút varíme. Necháme vychladnúť. Vhodné prílohy: pekinské placky, ryža Čas prípravy: 150 minút

ISBN: 978-80-8046-479-0

Kúpiť knihu

Skladom

Vaša cena:
5,00€
Ušetríte:
54.55%
Bežná cena:
11,00€

Recenzie čitateľov

(0)

Nenechajte si ujsť

Na písme zostalo – Dokumenty Veľkej Moravy
E. Pauliny, P. Žigo, Ľ. Feldek, M. Kučera
5,00 €
Ja, hviezda Michaela (alebo ako sa stať šéfkou školy)
Maroš Andrejčík, ilustrácie: Ďuro Balogh
5,00 €
Cestovanie časom
Jana Šimulčíková
2,00 €
Básne
Milan Rúfus
5,50 €
Paláce
Janice Andersonová
10,90 €
Jednonohý pes a krátkozraké kurie oká
Zvonimir Balog, preklad: Alica Kulihová, ilustrácie: Lenka Vavorská
3,00 €
Sedem dní v pivnici
Peter Karpinský, ilustrácie: Zuzana Bročkayová Bruncková
4,00 €
Kde asi rozprávka býva + CD s pesničkami
Peter Karpinský, ilustrácie: Ľuboslav Paľo
3,50 €
Barborkino kino
Jana Bodnárová
2,50 €
0

Nákupný košík