NOVINKA

Čitatelia dostávajú možnosť vžiť sa čítaním vrcholného diela svetovej barokovej literatúry do cítenia a zmýšľania konca jedenásteho storočia.

NOVINKA

Novinka

Maťove všedné dni sa odohrávajú v malej dedinke, neznamená to, že jeho sny a túžby sú malé a zanedbateľné.

Novinka

BRAK

Tento rok sa môžete tešiť na 60 malých aj väčších, slovenských i zahraničných vydavateľstiev, ktoré budú svoje knihy predávať priamo na Františkánskom námestí.
Medzi nimi aj vydavateľstvo PERFEKT.
Tešíme sa na Vašu návštevu

BRAK

AKCIA

Výnimočná akcia na celý mesiac máj

AKCIA
(0)

To najlepšie z mäsa

Zdenka Horecká, Vladimír Horecký

Anotácia

Dvojica autorov Zdenka Horecká (recepty) a Vladimír Horecký (fotografie) predstavuje osobitý fenomén v tvorbe kuchárskych kníh na Slovensku. Ich „kuchárska“ kariéra odštartovala v roku 1995, keď začali spolupracovať s časopisom Život, čoho výsledkom bola séria mimoriadne obľúbených Receptov zo Života. My vám prinášame zbierku tých najchutnejších receptov z mäsa, ktorou potešíme všetkých gurmánov milujúcich tradičné i exotické špeciality z tmavého mäsa, hydiny, rýb a pochúťky z grilu. Vďaka jednoducho a prehľadne písaným návodom si dokážete doma ľahko pripraviť chrumkavú Pekinskú kačicu, šťavnaté Zajačie mäso na pive, či prekvapiť hostí chutnou Nátierkou z pečeného mäsa. Vybrať si môžete z viac ako 200 receptov. Pekinská kačica 1 malá kačica (1,4 kg) Marináda: 5 lyžíc sójovej omáčky, 1 lyžica zmesi „5 vôni“ (aníz, koriander, škorica, klinčeky, čili), 1 strúčik cesnaku, 1 cibuľa, 2 lyžice medu, 1 lyžica octu, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžica oleja, soľ, čili korenie. Slivková omáčka: 250 g slivkového lekváru, 3 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica bieleho vína (alebo sherry), škorica, ďumbier, mletá štipľavá paprika Kačicu umyjeme, očistíme a kožu popicháme ostrou vidličkou. Všetky suroviny na marinádu dôkladne zmiešame, celú kačicu natrieme a odložíme do chladu aspoň na 12 hodín. Počas marinovania ju niekoľkokrát otočíme a vrch znova natrieme marinádou. Pripravenú kačicu položíme na rošt, pod ňu dáme pekáč a takto ju pri vyššej teplote pečieme asi 90 minút. Počas pečenia mäso polievame šťavou z pekáča. Upečenú kačicu necháme aspoň 15 minút postáť a potom ju rozporciujeme. Pripravíme slivkovú omáčku: Lekvár, sójovú omáčku a víno (sherry) zmiešame, v panvici zohrejeme, pridáme štipku škorice, ďumbiera a štipľavej papriky a za stáleho miešania asi 5 minút varíme. Necháme vychladnúť. Vhodné prílohy: pekinské placky, ryža Čas prípravy: 150 minút

ISBN: 978-80-8046-479-0

Kúpiť knihu

Skladom

Vaša cena:
4,00€
Ušetríte:
63.64%
Bežná cena:
11,00€

Recenzie čitateľov

(0)

Nenechajte si ujsť

Pošepky
Peter Škorňa/Ilustrácie: Zuzana Mikulová
8,20 €
Na písme zostalo – Dokumenty Veľkej Moravy
E. Pauliny, P. Žigo, Ľ. Feldek, M. Kučera
3,00 €
Marína/Detvan
Andrej Sládkovič
8,70 €
Oslobodený Jeruzalem
Torquato Tasso, preklad: Prof. Pavol Koprda
37,00 €
Tukan, ktorý túŽIL LETieť
Dávid Králik, ilustrácie: Barbora Repková
9,90 €
Len sa teš, Pampúch
Marta Hlušíková, ilustrácie: Juraj Martiška
3,00 €
Iason a Medeia
Beata Panáková, ilustrácie Daniel Brunovský
5,00 €
Jednonohý pes a krátkozraké kurie oká
Zvonimir Balog, preklad: Alica Kulihová, ilustrácie: Lenka Javorská
3,00 €
Proglas
Konštantín Filozof - sv. Cyril
7,90 €
A čo je krása?
Milan Rúfus, ilustrácie: Katarína Vavrová
14,90 €
Teseus a Ariadna
Beáta Panáková, ilustrácie: Júlia Piačková
5,90 €
0

Nákupný košík