NOVINKA

Pri príležitosti  150. výročia narodenia J. G. Tajovského vychádza výber z autorových najlepších próz a drám

NOVINKA

NOVINKA

Kniha o deťoch pre deti. Nájdete v nej výber zaujímavých stvárnení detí od najznámejších slovenských výtvarných umelcov.

NOVINKA

Novinka

Sociálne siete sú plné falošných správ, upravených fotiek, konšpiračných teórií a my sa často stávame ich šíriteľmi. Preto potrebujeme nástroje, ktoré pomôžu odhaliť manipuláciu.

Novinka

Novinka

Príbehy budúceho prváka Ivanka a jeho kamarátky Zuzanky.
V tejto milej knižke s nimi zažiješ kopec dobrodružstiev.

Novinka

AKCIA

Výnimočná akcia na september

AKCIA
(0)

To najlepšie z mäsa

Zdenka Horecká, Vladimír Horecký

Anotácia

Dvojica autorov Zdenka Horecká (recepty) a Vladimír Horecký (fotografie) predstavuje osobitý fenomén v tvorbe kuchárskych kníh na Slovensku. Ich „kuchárska“ kariéra odštartovala v roku 1995, keď začali spolupracovať s časopisom Život, čoho výsledkom bola séria mimoriadne obľúbených Receptov zo Života. My vám prinášame zbierku tých najchutnejších receptov z mäsa, ktorou potešíme všetkých gurmánov milujúcich tradičné i exotické špeciality z tmavého mäsa, hydiny, rýb a pochúťky z grilu. Vďaka jednoducho a prehľadne písaným návodom si dokážete doma ľahko pripraviť chrumkavú Pekinskú kačicu, šťavnaté Zajačie mäso na pive, či prekvapiť hostí chutnou Nátierkou z pečeného mäsa. Vybrať si môžete z viac ako 200 receptov. Pekinská kačica 1 malá kačica (1,4 kg) Marináda: 5 lyžíc sójovej omáčky, 1 lyžica zmesi „5 vôni“ (aníz, koriander, škorica, klinčeky, čili), 1 strúčik cesnaku, 1 cibuľa, 2 lyžice medu, 1 lyžica octu, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžica oleja, soľ, čili korenie. Slivková omáčka: 250 g slivkového lekváru, 3 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica bieleho vína (alebo sherry), škorica, ďumbier, mletá štipľavá paprika Kačicu umyjeme, očistíme a kožu popicháme ostrou vidličkou. Všetky suroviny na marinádu dôkladne zmiešame, celú kačicu natrieme a odložíme do chladu aspoň na 12 hodín. Počas marinovania ju niekoľkokrát otočíme a vrch znova natrieme marinádou. Pripravenú kačicu položíme na rošt, pod ňu dáme pekáč a takto ju pri vyššej teplote pečieme asi 90 minút. Počas pečenia mäso polievame šťavou z pekáča. Upečenú kačicu necháme aspoň 15 minút postáť a potom ju rozporciujeme. Pripravíme slivkovú omáčku: Lekvár, sójovú omáčku a víno (sherry) zmiešame, v panvici zohrejeme, pridáme štipku škorice, ďumbiera a štipľavej papriky a za stáleho miešania asi 5 minút varíme. Necháme vychladnúť. Vhodné prílohy: pekinské placky, ryža Čas prípravy: 150 minút

ISBN: 978-80-8046-479-0

Kúpiť knihu

Skladom

Vaša cena:
4,00€
Ušetríte:
63.64%
Bežná cena:
11,00€

Recenzie čitateľov

(0)

Nenechajte si ujsť

Na písme zostalo – Dokumenty Veľkej Moravy
E. Pauliny, P. Žigo, Ľ. Feldek, M. Kučera
3,00 €
Teta Agáta a jej mačacia sedmička
Peter Karpinský, ilustrácie: Peter Uchnár
6,30 €
Dejiny plné ľudí
Ian Whitelaw & Julie Whitaker
5,00 €
Zvieracia nemocnica na Obväzovej ulici
Szilvia May, ilustrácie: Ildikó Petrók, preklad: František Fundárek
4,50 €
Dejiny statočného národa slovenského
Natália Milanová, ilustrácie: Zuzana Bočkayová Bruncková, Juraj Martiška, Mikuláš Martiška, Miroslav Regitko
5,00 €
Feničania
Michal Habaj
6,50 €
Krič potichu, braček
Ivona Březinová, preklad Gabriela Futová, ilustrácie: Tomáš Kučerovský
4,90 €
Farebná India
Dušan Deák, Róbert Gáfrik, Anna Rácová a kol.
9,90 €
Absurdity dejín
Ladislav Švihran
5,00 €
0

Nákupný košík