Historia gentis Slavae/Prvé dejiny slovenského národa

Unikátne preklady Kroniky Jána z Turca a Viedenskej maľovanej kroniky z latinčiny ponúkajú jedinečnú históriu Uhorska z pohľadu jej súčasníkov. Treťou knihou zo série latinských prekladov sú výnimočné prvé súvislé dejiny našich predkov, v ktorej prináša svoj pohľad na vývoj Slovenska súčasník Márie Terézie, slovenský kňaz Juraj Papánek...

Historia gentis Slavae/Prvé dejiny slovenského národa

Bratislava v stredoveku

Kniha predstavuje stredovekú Bratislavu z obdobia 11. až 16. storočia, keď sa mesto prudko rozvíjalo a na sklonku stredoveku sa stalo jedným z najvýznamnejších miest v Uhorsku. Exkluzívna grafi cká úprava s množstvom ilustrácií, máp, listín, dobových i súčasných fotografi í a vyobrazení historických artefaktov približuje naše  hlavné mesto...

Bratislava v stredoveku

Koza rohatá a iné rozprávky

Kniha s veršovanými rozprávkami Milana Rúfusa obsahuje celkovo 14 rozprávok, napríklad Svenči gazda zvieracej reči vedomý, O dvanástej komnate, Koza rohatá a jež, Kráľ času, Had, mačička a psík... K deťom i k dospelým čitateľom sa dostávajú krásne hlboké texty s posolstvom a múdrosťou ľudovej rozprávky. Poézia pripravovanej knihy je...

Koza rohatá a iné rozprávky

ZIMNÉ ZĽAVY

až do 75%!

Ponuka platí do 28. 02. 2019

ZIMNÉ ZĽAVY
(0)

To najlepšie z mäsa

Zdenka Horecká, Vladimír Horecký

Anotácia

Dvojica autorov Zdenka Horecká (recepty) a Vladimír Horecký (fotografie) predstavuje osobitý fenomén v tvorbe kuchárskych kníh na Slovensku. Ich „kuchárska“ kariéra odštartovala v roku 1995, keď začali spolupracovať s časopisom Život, čoho výsledkom bola séria mimoriadne obľúbených Receptov zo Života. My vám prinášame zbierku tých najchutnejších receptov z mäsa, ktorou potešíme všetkých gurmánov milujúcich tradičné i exotické špeciality z tmavého mäsa, hydiny, rýb a pochúťky z grilu. Vďaka jednoducho a prehľadne písaným návodom si dokážete doma ľahko pripraviť chrumkavú Pekinskú kačicu, šťavnaté Zajačie mäso na pive, či prekvapiť hostí chutnou Nátierkou z pečeného mäsa. Vybrať si môžete z viac ako 200 receptov. Pekinská kačica 1 malá kačica (1,4 kg) Marináda: 5 lyžíc sójovej omáčky, 1 lyžica zmesi „5 vôni“ (aníz, koriander, škorica, klinčeky, čili), 1 strúčik cesnaku, 1 cibuľa, 2 lyžice medu, 1 lyžica octu, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžica oleja, soľ, čili korenie. Slivková omáčka: 250 g slivkového lekváru, 3 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica bieleho vína (alebo sherry), škorica, ďumbier, mletá štipľavá paprika Kačicu umyjeme, očistíme a kožu popicháme ostrou vidličkou. Všetky suroviny na marinádu dôkladne zmiešame, celú kačicu natrieme a odložíme do chladu aspoň na 12 hodín. Počas marinovania ju niekoľkokrát otočíme a vrch znova natrieme marinádou. Pripravenú kačicu položíme na rošt, pod ňu dáme pekáč a takto ju pri vyššej teplote pečieme asi 90 minút. Počas pečenia mäso polievame šťavou z pekáča. Upečenú kačicu necháme aspoň 15 minút postáť a potom ju rozporciujeme. Pripravíme slivkovú omáčku: Lekvár, sójovú omáčku a víno (sherry) zmiešame, v panvici zohrejeme, pridáme štipku škorice, ďumbiera a štipľavej papriky a za stáleho miešania asi 5 minút varíme. Necháme vychladnúť. Vhodné prílohy: pekinské placky, ryža Čas prípravy: 150 minút

ISBN: 978-80-8046-479-0

Kúpiť knihu

Skladom

Vaša cena:
7,70€
Ušetríte:
30.00%
Bežná cena:
11,00€

Recenzie čitateľov

(0)

Nenechajte si ujsť

Ja som tu len pes
Jutta Richter, ilustrácie: Hildegard Müller
4,60 €
Mám radšej Beatles
Vladimír Leksa-Pichanič, ilustrácie: Miroslav Regitko
6,90 €
Krehké invencie
V. Rusňáková, Z. Vrábelová
2,00 €
Starovek pod lupou
Marta Hlušíková
9,20 €
Záhady Raketovej ulice/(Ne)Vyriešené
Ivana Auxtová, ilustrácie: Katarína Ilkovičová
4,50 €
Kiko a tajomstvo papierového motýľa
Markéta Pilátová, preklad: Jana Bodnárová, ilustrácie: Daniel Michalík
5,00 €
Dita. 30 mušiek svetlušiek a iné príbehy
Jana Bodnárová, Daniela Olejníková
3,10 €
Feničania
Michal Habaj
6,60 €
Výhybky dejín
Leopold Moravčík
5,00 €
Plyšový medvedík
Katarína Lihositová
3,50 €
0

Nákupný košík