Rigo a Róza

Dá sa smiať a súčasne sa nad niečím zamýšľať?

Ak sa vydáte na cestu s Rigom a Rózou, tak zistíte, že áno.

Rigo a Róza

V túlavých topánkach slovenskou prírodou

Zaujímavosti o tom, čo sa deje v prírode v ročných obdobiach.

V knihe nájdete aj pranostiky, hádanky, test a recepty.

V túlavých topánkach slovenskou prírodou

Katalóg 2021

Čítajte s nami PERFEKTNÉ KNIHY po celý rok

Katalóg 2021
(0)

To najlepšie z mäsa

Zdenka Horecká, Vladimír Horecký

Anotácia

Dvojica autorov Zdenka Horecká (recepty) a Vladimír Horecký (fotografie) predstavuje osobitý fenomén v tvorbe kuchárskych kníh na Slovensku. Ich „kuchárska“ kariéra odštartovala v roku 1995, keď začali spolupracovať s časopisom Život, čoho výsledkom bola séria mimoriadne obľúbených Receptov zo Života. My vám prinášame zbierku tých najchutnejších receptov z mäsa, ktorou potešíme všetkých gurmánov milujúcich tradičné i exotické špeciality z tmavého mäsa, hydiny, rýb a pochúťky z grilu. Vďaka jednoducho a prehľadne písaným návodom si dokážete doma ľahko pripraviť chrumkavú Pekinskú kačicu, šťavnaté Zajačie mäso na pive, či prekvapiť hostí chutnou Nátierkou z pečeného mäsa. Vybrať si môžete z viac ako 200 receptov. Pekinská kačica 1 malá kačica (1,4 kg) Marináda: 5 lyžíc sójovej omáčky, 1 lyžica zmesi „5 vôni“ (aníz, koriander, škorica, klinčeky, čili), 1 strúčik cesnaku, 1 cibuľa, 2 lyžice medu, 1 lyžica octu, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžica oleja, soľ, čili korenie. Slivková omáčka: 250 g slivkového lekváru, 3 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica bieleho vína (alebo sherry), škorica, ďumbier, mletá štipľavá paprika Kačicu umyjeme, očistíme a kožu popicháme ostrou vidličkou. Všetky suroviny na marinádu dôkladne zmiešame, celú kačicu natrieme a odložíme do chladu aspoň na 12 hodín. Počas marinovania ju niekoľkokrát otočíme a vrch znova natrieme marinádou. Pripravenú kačicu položíme na rošt, pod ňu dáme pekáč a takto ju pri vyššej teplote pečieme asi 90 minút. Počas pečenia mäso polievame šťavou z pekáča. Upečenú kačicu necháme aspoň 15 minút postáť a potom ju rozporciujeme. Pripravíme slivkovú omáčku: Lekvár, sójovú omáčku a víno (sherry) zmiešame, v panvici zohrejeme, pridáme štipku škorice, ďumbiera a štipľavej papriky a za stáleho miešania asi 5 minút varíme. Necháme vychladnúť. Vhodné prílohy: pekinské placky, ryža Čas prípravy: 150 minút

ISBN: 978-80-8046-479-0

Kúpiť knihu

Skladom

Vaša cena:
4,00€
Ušetríte:
63.64%
Bežná cena:
11,00€

Recenzie čitateľov

(0)

Nenechajte si ujsť

Marína/Detvan
Andrej Sládkovič
7,90 €
Na písme zostalo – Dokumenty Veľkej Moravy
E. Pauliny, P. Žigo, Ľ. Feldek, M. Kučera
3,00 €
Barborkino kino
Jana Bodnárová
2,00 €
Teta Agáta a jej mačacia sedmička
Peter Karpinský, ilustrácie: Peter Uchnár
4,00 €
Lentilka pre dedka Edka
Ivona Březinová, preklad Gabriela Futová, ilustrácie: Tomáš Kučerovský
3,00 €
Len sa teš, Pampúch
Marta Hlušíková, ilustrácie: Juraj Martiška
3,00 €
Môj psík
Grigorij Starodubcev, ilustrácie: Marek Mertinko
2,00 €
Mátoha, neboj sa!
Alexander Halvoník
3,00 €
Jednonohý pes a krátkozraké kurie oká
Zvonimir Balog, preklad: Alica Kulihová, ilustrácie: Lenka Javorská
3,00 €
Bájky z pierka albatrosa
Vladimír Leksa, ilustrácie: Miroslav Regitko
2,00 €
Proglas
Konštantín Filozof - sv. Cyril
3,00 €
Krič potichu, braček
Ivona Březinová, preklad Gabriela Futová, ilustrácie: Tomáš Kučerovský
4,90 €
0

Nákupný košík