Historia gentis Slavae/Prvé dejiny slovenského národa

Unikátne preklady Kroniky Jána z Turca a Viedenskej maľovanej kroniky z latinčiny ponúkajú jedinečnú históriu Uhorska z pohľadu jej súčasníkov. Treťou knihou zo série latinských prekladov sú výnimočné prvé súvislé dejiny našich predkov, v ktorej prináša svoj pohľad na vývoj Slovenska súčasník Márie Terézie, slovenský kňaz Juraj Papánek...

Historia gentis Slavae/Prvé dejiny slovenského národa

Bratislava v stredoveku

Kniha predstavuje stredovekú Bratislavu z obdobia 11. až 16. storočia, keď sa mesto prudko rozvíjalo a na sklonku stredoveku sa stalo jedným z najvýznamnejších miest v Uhorsku. Exkluzívna grafi cká úprava s množstvom ilustrácií, máp, listín, dobových i súčasných fotografi í a vyobrazení historických artefaktov približuje naše  hlavné mesto...

Bratislava v stredoveku

Koza rohatá a iné rozprávky

Kniha s veršovanými rozprávkami Milana Rúfusa obsahuje celkovo 14 rozprávok, napríklad Svenči gazda zvieracej reči vedomý, O dvanástej komnate, Koza rohatá a jež, Kráľ času, Had, mačička a psík... K deťom i k dospelým čitateľom sa dostávajú krásne hlboké texty s posolstvom a múdrosťou ľudovej rozprávky. Poézia pripravovanej knihy je...

Koza rohatá a iné rozprávky

ZIMNÉ ZĽAVY

až do 75%!

Ponuka platí do 28. 02. 2019

ZIMNÉ ZĽAVY
(0)

Varíme z diviny/Guláše

Anotácia

Netradičná kniha receptov. V jednej knižnej väzbe nájdete dve knihy. Prvá obsahuje recepty z diviny. Slovo divina v mnohých z nás vyvoláva vidinu nekonečných hodín strávených pri hrncoch. Tento mýtus kniha vyvracia jednoduchými receptami. Kniha je rozdelená do viacerých kapitol. V každej z nich je základom receptov jeden druh mäsa – jelenie, diviačie, srňacie, bažantie, zajačie... Do knihy sú zaradené aj recepty z baraniny a jahňaciny, pretože na Slovensku patria tieto pokrmy medzi netradičné, hoci naše prastaré mamy používali baranie mäso často. Pre kuchárov, ktorí sa neboja experimentovania sme do kuchárky zaradili aj zopár špecialít z pštrosieho mäsa. Druhá kniha obsahuje veľké množstvo gulášových receptov. Okrem typických gulášov z hovädzieho či z bravčového mäsa potešia aj menej tradičné recepty. Každý si nájde ten svoj, ktorý ho zaujme a ulahodí chúťkam. Pre tých, čo vyhľadávajú ľahšie jedlá sú určené kapitoly kuracích či rybacích gulášov. Nezabudli sme ani na tých, čo sa mäsku vyhýbajú kapitolou vegetariánskych gulášov.

ISBN: 978-80-8046-742-5

Kúpiť knihu

Skladom

Vaša cena:
7,90€
Ušetríte:
34.00%
Bežná cena:
11,90€

Recenzie čitateľov

(0)

Nenechajte si ujsť

Lentilka pre dedka Edka
Ivona Březinová, preklad Gabriela Futová, ilustrácie: Tomáš Kučerovský
4,62 €
Ja som tu len pes
Jutta Richter, ilustrácie: Hildegard Müller
4,60 €
Mám radšej Beatles
Vladimír Leksa-Pichanič, ilustrácie: Miroslav Regitko
6,90 €
Vzdelaní príbuzní
Vladimír Leksa-Pichanič
3,50 €
Starovek pod lupou
Marta Hlušíková
9,20 €
Zlaté hlasy
Terézia Ursínyová
5,00 €
Kiko a tajomstvo papierového motýľa
Markéta Pilátová, preklad: Jana Bodnárová, ilustrácie: Daniel Michalík
5,00 €
Prezidentský palác
Štefan Holčík a kol.
5,00 €
Dita. 30 mušiek svetlušiek a iné príbehy
Jana Bodnárová, Daniela Olejníková
3,10 €
Feničania
Michal Habaj
6,60 €
0

Nákupný košík